1. Σχεδιάζουμε και κόβουμε την μπροστινή και πίσω όψη του κουτιού από χοντρό γκρι χαρτόνι. Γενικές διαστάσεις : 22 εκ.(πλάτος) χ 27 εκ. (ύψος).
2. Για την μπροστινή όψη του σπιτιού σχεδιάζουμε και κόβουμε επιπλέον το χιόνι στην στέγη και στο έδαφος, όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω. Για αυτά τα 2 κομμάτια θα χρειαστεί να κόψουμε περισσότερα χαρτόνια για μεγαλύτερο πάχος και εφέ.

 

Drawingfin

 

1   2

3. Στην συνέχεια κόβουμε λωρίδες πλάτους 4εκ. για τα τοιχώματα εξωτερικά και εσωτερικά της κορνίζας. Χρησιμοποιούμε βοηθητικές γωνίες από χαρτί για μεγαλύτερη ευστάθεια στις ενώσεις.
4. Επίσης καλό είναι να προσθέσουμε ενδιάμεσα στηρίγματα στο εσωτερικό περίγραμμα της κορνίζας για να εξασφαλίσουμε  την ομοιομορφία του σχήματος.

 

3a   4

5. Αφού τελειώσουμε με τα εσωτερικά στηρίγματα κολλάμε την “πλάτη” του κουτιού.
6. Τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια του χιονιού στην μπροστινή όψη. Το σπιτάκι είναι έτοιμο και το μόνο που μένει είναι να το διακοσμήσουμε!

 

5   6

Για την διακόσμηση μπορείτε να “ντύσετε” την κορνίζα-κουτί με διάφορα χαρτιά και να προσθέσετε στο εσωτερικό αποξηραμένα λουλούδια και άχυρο. Επίσης να χρησιμοποιήσετε κομμένες φιγούρες από χαρτιά τοποθετώντας 3d foams για τρισδιάστατο εφέ.
Για το χιόνι στην στέγη και στην βάση του σπιτιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάστα για ανάγλυφες επιφάνειες μαζί με λίγο άχυρο και γκλίτερ. Αυτό θα προσφέρει περισσότερη λάμψη στο έργο σας!

 

IMG_6426c   IMG_6429c

 

 

Καλή διασκέδαση!