1. Σχεδιάζουμε το σχήμα του αστεριού στο μέγεθος που θέλουμε. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα επιλέξαμε το εξάγραμμα με γενικές διαστάσεις 25.5 εκ. (πλάτος) χ 22 εκ.(ύψος).Το περίγραμμα του αστεριού μας έχει πλάτος 2.5 εκ.
2. Κόβουμε με βάση το σχέδιο μας από χοντρό χαρτόνι την μπροστινή και πίσω πλευρά του κουτιού μας.

 

1   2

3. Για τα εξωτερικά τοιχώματα του κουτιού κόβουμε 3 λωρίδες από χοντρό χαρτόνι μήκους περίπου 30 εκ και πλάτους 4 εκ. και για τα εσωτερικά 3 λωρίδες μήκους περίπου 18 εκ. και πλάτους 4 εκ.
4. Για μεγαλύτερη ευστάθεια στο κόλλημα κόβουμε μικρές λωρίδες χαρτιού τις οποίες τσακίζουμε στην μέση και τις κολλάμε ως “γωνίες” σε όλες τις ενώσεις , όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.

 

3   4

5. Κολλάμε τα τοιχώματα του κουτιού στην μπροστινή πλευρά πρώτα ακολουθώντας το εξωτερικό και εσωτερικό περίγραμμα του αστεριού.
6. Τέλος προσθέτουμε την “πλάτη” του κουτιού μας προσέχοντας οι ενώσεις να ακολουθούν πιστά το περίγραμμα και των 2 όψεων του αστεριού.

 

5   6

Η κορνίζα – κουτί σε σχήμα αστεριού έχει ουσιαστικά τελειώσει και το μόνο που μένει είναι να την διακοσμήσουμε.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα επιλέξαμε να “ντύσουμε” το κουτί με χαρτιά που είχαν την μορφή του ξύλου και να χρησιμοποιήσουμε κομμένες φιγούρες επίσης από χαρτιά ως διακοσμητικά. Οι χριστουγεννιάτικες μπάλες επεξεργασμένες με χρυσή ανάγλυφη σκόνη είναι κοπτικά σχέδια της Sizzix .

 

7   Startut

 

Καλή διασκέδαση!