1. Το πρώτο βήμα είναι να κατασκευάσουμε την βάση του κουτιού. Χρησιμοποιώντας το σχήμα μίας καρδιάς και ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχει το κουτί δημιουργούμε το σχέδιο της εικόνας παρακάτω. Γενικές διαστάσεις συγκεκριμένης κατασκευής : 20.5 χ 20.5 εκ.Παχος γκρι χαρτονιού 2 χιλ.
2. Στην συνέχεια κόβουμε τα διαχωριστικά χαρτόνια πάχους 2 χιλ και διαστάσεων 3.2 εκ χ 12.5εκ (1 τεμάχιο) και 3.2 εκ χ 6.2 εκ.. (2 τεμάχια) τα οποία και κολλάμε στην βάση με την βοήθεια ενισχυτικών γωνιών από χαρτόνι όπως φαίνεται στην εικόνα.

 

1a 2a

3. Το κουτί αποτελείται στην ουσία από 4 μικρότερα κουτάκια σε σχήμα καρδιάς τα οποία ενώνονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν το λουλούδι. Για να κατασκευάσουμε τα μικρότερα κουτάκια χρησιμοποιούμε το σχήμα της καρδιάς που είχαμε χρησιμοποιήσει για την βάση του κουτιού σε λίγο μικρότερο μέγεθος.. Αυτό το σχήμα καρδιάς θα αποτελεί την βάση των μικρών μας κουτιών. Για τα τοιχώματα κόβουμε λωρίδες όπως βλέπετε στην εικόνα παρακάτω διαστάσεων 3.2 εκ χ 30.5εκ.
4. Αν χρειαστεί μπορείτε να ενώσετε λωρίδες για να καλύψετε όλη την περίμετρο της καρδιάς. Τα κουτάκια θα πρέπει να φαίνονται όπως αυτά στην φωτογραφία .

 

3a 4a

5. Πριν τα κολλήσουμε μεταξύ τους θα πρέπει να τοποθετήσουμε χαρτονάκια – γωνίες ανάμεσα τους που θα βοηθούν να αναοιγοκλείνουν τα καπάκια τους. Σύνολο 4 τέτοια χαρτονάκια.
6. Το καπάκι του κουτιού αποτελείται από 2 κομμάτια τσακισμένα στην μέση και σχήματος ίδιου με αυτό της βάσης.

 

6a 5a

7. Κολλάμε τα καπάκια στα χαρτονάκια που λειτουργούν ως “μεντεσέδες” και προσέχουμε οι τσακίσεις να είναι επάνω στα διαχωριστικά του κουτιού.
8. Η κατασκευή του κουτιού βασικά έχει τελειώσει και το μόνο που μένει είναι η διακόσμηση.

 

7a 8a

 

 

 

Ένα πολύ όμορφο κουτί ιδανικό για σοκολατάκια την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου…κι όχι μόνο!

 

9a 10a

 

 

Καλή διασκέδαση!